Kategorie :

Knihy

/

Militaria

Encyklopedie Bojových technik

Encyklopedie Bojových technik
Cena s DPH
498,-

Deatil Encyklopedie Bojových technik

doba dodání cca 1 -2 týdny

Obj. kód : 000292

Na této stránce najdete :

Rozbor nejdůležitějších bojových postupů, kterým se učí vojáci pravidelných armád i speciálních jednotek.
Podrobný popis 50 různých technik, včetně boje s nožem, použití útočné pušky, pastí, odstřelovačství, výsadkářství a stopování.
Příklady bojových akcí z dávných i nedávných dějin vojenství.
Přes 200 černobílých kreseb, schémat a fotografií.

V uplynulém půlstoletí dosáhla technická vyspělost vojenskýchzbraní a bojových postupů obdivuhodné úrovně. Mnohonásobně se zvýšil potenciál zbraní a prostředků pro získávání a zpracování informací. Ruku v ruce s mohutným technickým rozvojem se vyvíjela i vojenská taktika. Současné řadové vojáky a důstojníky lze pokládat za nejlépe teoreticky připravený a vycvičený armádní personál v celých dějinách vojenství. Faktorem, který dnes rozhoduje o vítězství či porážce, se stalo získávání informací. I malá jednotka dokáže zvítězit nad přesilou nepřítele, pokud jej překoná svojí pohyblivostí, manévrem, palebnou silou, ovládnutím důležitých pozic a překvapivostí svých akcí.
Encyklopedie bojových technik čtenáře seznamuje s aspekty boje moderních pozemních, především pěchotních jednotek. Pozornost je věnována širokému spektru činností, na které jsou vojáci v poli připravováni, a zbraním a dalším nástrojům, s nimiž bojují, ručními granáty a útočnými puškami počínaje a využitím blízké letecké podpory a dělostřelecké palby konče. Přiblíženy jsou také činnosti speciálních jednotek. Jejich úkoly zahrnují operace na záchranu rukojmích, tajné pronikání na území nepřítele, malé vyloďovací operace a další akce, na které nejsou konvenční vojenské jednotky připraveny. Samostatná kapitola je zasvěcena boji v obtížných klimatických a terénních podmínkách. Kniha čtenáři poskytuje aktuální informace o moderních vojenských doktrínách, praktických bojových zkušenostech z poslední doby a bojových postupech jednotlivců i celých bojových útvarů. Výklad zpestřují příklady bojů z minulosti a události, které měly velký vliv na současnou podobu vojenské teorie a praxe.
Encyklopedie bojových technik představuje podrobnou příručku o současných bojových postupech pěchotního vojska. Čtenáři poskytuje ucelenou představu o dění na současných bojištích.

Dr. Chris McNab je samostatný publicista a badatel, specializovaný na dějiny vojenství 20. století. V současné době žije ve Velké Británii, v Jižním Walesu. Po ukončení studia klasických dějin a angličtiny na Waleské univerzitě v Aberstwythu získal na stejné univerzitě titul PhD v oboru sociálních a politických teorií. Poté se soustředil na problematiku vojenství. Je autorem knih, pojednávajících o moderních vojenských uniformách a německých výsadkářích ve 2. světové válce, napsal také řadu statí k různým událostem z dějin vojenství.

Willy Fowler pracuje v oboru žurnalistiky a publicistiky od roku 1972. Specializuje se na vojenské dějiny, současné ozbrojené konflikty a vojenskou techniku. V letech 1983-1990 pracoval jako armádní redaktor britského odborného časopisu Defence. Je autorem 14 knih, věnovaných problematice vojenské techniky a válečným konfliktům od 19. století po současnost.

Obj. kód : 000292

Encyklopedie-Bojovych-technik
klikněte pro zvětšení

Chcete se se nás zeptat na nějaké detaily, další informace? Našli jste jinde v ČR lepší cenu? Využijte náš komunikační formulář - Zeptat se na zboží Encyklopedie Bojových technik (000292)

Upozornění při změně či odeslání odkazu na mail

E-mailová adresa : Vyberte si požadovanou službu :
Uložit zadaný email, jakmile bude zboží Encyklopedie Bojových technik změněno zaslat informační zprávu. (funkce hlídací pes)
Na zadaný email odešleme odkaz na tuto stránku se zbožím Encyklopedie Bojových technik. (funkce upozorni kamaráda)

Hodnocení pro : Encyklopedie Bojových technik

Prozatím nehodnoceno

Vaše hodnocení (jako ve škole) :

Názory na zboží Encyklopedie Bojových technik

   přidat názor

K tomuto zboží zatím nejsou žádné komentáře
Home | Náš sortiment | Kontaktní formulář | Site map | Ceník | Info a kontakty | Propagace
Kontakty
MailNews
Zadejte svoji e-mail adresu, chcete-li dostávat zprávy z našeho serveru


Přidat.eu záložku
Diskuse
Doporučujeme
Paintball pro Kadaň, Žatec, Chomutov, Most a okolí

Airsoftové zbraně, paintball zbraně, kuličky a střelivo, army vybavení a výstroj

On-line prodej chovatelských potřeb pro psy a kočky. Kvalitní krmiva, pamlsky, hračky, pelíšky, oblečky a spousta dalších nezbytností.

Košík
Přihlášení zákazníka
Login :
Heslo :

Možnosti platby
gopay

dobirka
Podobné zboží
Historické zbraně

JOSEPH GOEBBELS - DENÍKY 1943-45, svazek 5


optimalizace PageRank.cz | Jyxo | Google